New Age New Age -"liikkeestä" ja siihen läheisesti liittyvistä ilmiöistä.

New Age -valtavirran tavallisin selitys yksilön elämän kaaosaikaan

Kun yksilön elämässä on kaaosta, kannattaa jossain vaiheessa - muun ohessa - hiljentyä selityksittä.

  Joskus aikanaan jotakin kaaoksen taustoista ehkä paljastuu.
  Ehkä tässä elämässä, ehkä ei koskaan.
  Mietin, kannattaako kovasti odottaa sitä, että se selitys löytyisi siinä ajassa, mihin omat hermot riittävät...

Parhaimmillaan kaaos voi toki hengellistää ihmistä. Mutta miten?
  Mielestäni on virhe koettaa kaaosaikana selittää elämää niin paljon kuin suinkin voi.
  (Se voi olla esimerkiksi vähän, - mutta psykologisesti oleellista tässä on tahto selittää mahdollisimman paljon eivätkä tulokset.)
  Ei meistä kukaan ole kaaosaikana kognitiivisesti parhaimmillaan.
  Samoin on virhe sallia vanhojen reaktiomalliensa ilmentyminen. - Sellaista kannattaa välttää sen verran kuin kokee mahdolliseksi.

Esimerkki. Kun elämässämme tapahtuu jokin takaisku, tapana on - uskonsuunnasta riippumatta - ensin koettaa selittää sitä Johdatukseksi. Ja jos se ei onnistu, korostaa jokatapauksellista eli sokeaa luottamusta korkeampiin tarkoituksiin ja muuta sellaista.
  Se on kuitenkin henkisen kasvun kannalta virhe, jos se on hallinnanhalusta nouseva puolustusreaktio.
  Koska tuossa tilanteessa jokainen selitys vie yksilön kauemmas kaaoksen kohtaamisesta. Eli kaaoksen näkemisestä samanarvoisena hiljaisuusporttina kuin tavanomaisen järjestyksen.
  Miksi emme voisi kaaosta kohdatessamme pysytellä avoimina pyhälle (kaiken tiedostamamme elämän eheyden tunnolle), joka on aina tuore lukemattomien mahdollisuuksien kenttä, ja muutenkin jollekin uudelle?
  On vaikea pysyä avoimena uudelle, jos kaaos herättää

1) pyrkimyksen luokitella mahdollisimman paljon (mystisten merkkien etsiminen on newageläisten lempipuuhaa ja jos luokittelua ei pysty tekemään, halu siihen voi silti olla olemassa);

2) halun toistaa toisten keksimiä hengellisiä oppeja, joita itsekin on toistanut jo vuosikymmeniä.

Kaaos voisi olla hyvä asia sille, jota se inspiroi löytämään hiljaista pyhyyttä ja jotain tiedollista uutta.


ESIMERKKI KAAOKSEN KOHTAAMISESTA
on tämä kirjoitus, joka on niin New Age -valtavirtainen kuin jokin voi olla: http://hidastaelamaa.fi/2014/04/uusi-aika-matkalla-uuteen-tietoisuuteen/

 

KOMMENTTI
1) Lue edellä linkittämästäni tekstistä varsinkin sen loppu.
  Toisin sanoen kyseinen henkinen opettaja tulee ilmaisseeksi suunnilleen siihen suuntaan, että (vaikka hän katsoisi olevansa hyvä elämänsä luoja, kuten varmaan katsoo) hänellä ei ole perusteiden hiventäkään tueksi sille, että hän osaa luoda edes omaa elämäänsä.

 

2) Toiseksi hän viittaa tulkintani mukaan siihen, että ainakaan tietoisesti hän ei nykyistä kaaostaan luonut.
  Mutta hän vain tekee välttämättömyydestä hyveen: kehottaa luottamaan henkisesti antautuen.
  Se onkin periaatteessa hyvä taito. Mutta

- se ei (eikä mikään muukaan) tuossa kirjoituksessa viittaa siihen, että asianomaisella olisi jotakin uutta annettavaa keskivertoiselle New Age -kulkijalle;

- sellaisen tosi arvostaja harjoittaa sitä aina eikä vain kaaostilanteissa, ja saattaa sen myötä joskus luopua ei-kovin-kaoottisesta menestysvirrastakin, vaikka olisi jaksanut siinä jatkaa.

Olisi kiinnostavaa vihdoinkin saada jotain uutta aiheesta "Luottaa antautuen" niiltä, jotka sen haluavat julkisuuteen tuoda. - Varsinkin kun siinä on kyse niin eläväisestä elämästä, ei dogmatiikasta.

"Kaikki selviää" -viesti kaikille kaaoksessa oleville kirjoituksen lukijoille on myös aikamoista ruusunpunaisuutta.
  Todellisuudessa usein elämän tärkeiden asioiden Tarkoitukset eivät selviä ihmiselle henkisesti kovinkaan varmasti niin ajoissa niin selvästi, että sillä selviämisellä olisi psyykkistä merkitystä. (Ja varsin ohutta hengellisyyttä on uskoa, että ne selviävät fyysisen kuoleman jälkeen. - Vaikka niin kävisikin.) 

Kaskimäen teksti vaikuttaa rauhoittelupuheelta hänelle itselleen kaaosaikana. Ja väkinäiseltä kuluneen kaavan mukaiselta hengennostatukselta hänen potentiaalisille asiakkailleen ilman perusteita ja ymmärrystä.
  Elämäntilanteessa, jossa kenenkään ei pitäisi olla millään muotoa henkinen opettaja, vaan keskittyä itseensä.

 

3) Periaatteessa kiinnostava väite Kaskimäen tekstissä on se, että newageläiset - tai edistyneet sellaiset - ovat alkuvuonna 2014 kokeneet suurta kaaosta, kuten isojen heille tärkeiden asioiden päättymisiä, juuri ominaislaatunsa vuoksi.
  Jos hän on oikeassa, se heittää pitkän varjon kyseisten ihmisten luomiskykyjen ja ydinolemusten ylle.
  Esimerkiksi yleensä parisuhteen halutaan kestävän ainakin kymmenisen vuotta, jotta se voisi olla Tarkoituksellisentuntuinen ja muuten mielekäs. Mutta jos hyvin suurelta osalta newageläisistä parisuhde on päättynyt juuri 2014 alkupuolella (nelisen kuukautta on lyhyt aika! - Kaskimäen kirjoitus julkaistiin 29.4.14), niin suuri osa noista parisuhteista on ollut varmasti huomattavasti tuota lyhyempiä. Siis huonosti harkittuja. - Tai jos em. parisuhteiden päättymistulkintani on liiallinen, niin ainakin Kaskimäki esittää, että kyseiset ihmiset ovat muuten vain olleet kosmisten energioiden pahasti riepoteltavina joukkona (vaikka esimerkiksi astrologian näkökulmista eri ihmiset ovat erilaisissa tilanteissa). Jos se on totta, niin heidän massaliikkeisyyttään ja heikkouttaan voi ihmetellä. (Eihän parhaallakaan henkisellä tiedolla tee mitään, jos ihmisellä ei ole voimaa.)

 

4) Kaskimäki syyttelee tekstisään tavalliseen New Age -valtavirtaiseen tyyliin mediaa tahattoman koomisesti: "Mediarumban alle jäi syklintaitteen todellinen tarkoitus, ihmiskunnan tietoisuuden avautuminen."
  Todellisuudessahan vaihtoehtomedia rummutti mayoja vuosien ajan toivoen huomiota ja pitäen maallisia tahoja tietämättömyyksissään oikein tyhminä. Lopulta valtamedia antoi hieman julkisuutta 21.12.12.-päivämäärälle. Mutta ei niissä lyhyissä tiloissa kukaan olisi voinut mitään oleellista syvää ilmaista. (Valtamedia ei oikein voi julkaista - muutoin kuin ehkä viihteenä - New Age -valtavirtaisten perustelemattomaan tyyliin, että "jee, tässä Muutoksessa tietoisuus laajenee!".)
  Ihmeteltäväksi jää, mikä mediarumba on jäänyt Kaskimäelle hampaankoloon maya-kalenterin päättymisestä.
  Todellisuudessa kaikki median hurjat spekulatiiviset rummutukset maailmanlopun kaltaisesta tapahtumasta ja maya-kalenteriin liittyen tulivat New Age -kuuluisuuksilta. (Vaikkakaan eivät läheskään kaikilta heistä.)
  Jos esimerkiksi lukee kirjan Diane Cooper: 2012 ja sen jälkeen, jossa vähintään kymmenien miljoonien ihmisten ennustetaan Ylösnousevan ja heistä merkittävän osan dematerialisoituvan, niin ei ihme, että moni nuori New Age -henkinen kulkija oli vuonna 2012 peloissaan.
  Ihmiskunnan tietoisuuden avautuminen taas ei ole jäänyt maallisiltakaan ihmisiltä huomaamatta. Eikä maya-hypetys tehnyt sitä varmaankaan kovin paljon tunnetummaksi.
  Oleellista on huomata se, että Kaskimäen kaltaiset maya-selittäjät ovat tehneet ihmiskunnan tietoisuuden muuttumisen tiedollista hahmottamista ihmisille vaikeammaksi.
  Eikä se tietoisuuden muutos - valtarakennemuutoksineen - ole ollut niin dramaattista, että sitä kannattaisi joka vuosi niin monta kertaa hehkuttaa.
  Tai jos joku on eri mieltä, minulle voi laittaa listauksen ihmiskunnan tietoisuuden eteenpäinmenon ehdottomista konkreettisista tunnusmerkeistä.
  Esimerkiksi kuolemaan tuomittujen lukumäärän muutoksista planeetallamme.
  Jos ihmiset alkaisivat oikeasti tutkimaan asioita, he yllättyisivät.
  On niin paljon sellaista konkreettista tietoa, mikä osoittaa, ettei kannattaisi paljon hypettää ihmiskunnan tietoisuuden muutoksesta. (Niin kuin se olisi oleellisempaa kuin mitä maallisestikin todistellen voidaan huomata.)
  New Age -alueen eräänä omituisuutena on se, että laajasta lukeneisuudestani huolimatta kukaan tietämäni taho ei kerää julkisuuteen listausta ihmiskunnan tietoisuuden muuttumisen konkreettisista merkeistä. Eli merkittäviä indikaattoreita. (Sen sijaan poimitaan mitä milloinkin, jotain positiivista, ja jätetään takapakit huomioimatta. - Niin voidaan huuma säilyttää.)
  Vaan tuttuahan se on.
  Aiemminkin liitävyyden (korkeiden energioiden ja hyveellisten sanomien) konkretisoimiset ovat olleet newageläisten suurelle enemmistölle yleensä vähemmän tärkeiden asioiden joukossa.

 


Lisää New Age -valtavirrasta (esimerkkejä)

http://newagesuomi.blogspot.fi/2013/11/enta-jos-olen-vaarassa-newagelais...
http://newagesuomi.blogspot.fi/2013/12/mita-sinulle-on-valaistuneisuus-t...
http://newagesuomi.blogspot.fi/2013/11/yltakyllaisyyden-luominen-osa-1.html
http://newagesuomi.blogspot.fi/2014/04/yltakyllaisyyden-luominen-osa-2.html
http://newagesuomi.blogspot.fi/2014/02/meditaatiosi-laatu-pikatestissa.html
http://newagesuomi.blogspot.fi/2014/04/new-age-elamaa-22-vaiettua-tarkea...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat